Winkelen in Madrid

De stad Madrid heeft van alles te bieden, van handgemaakte Spaanse gitaren tot de nieuwste merkkleding. Een extra voordeel is dat de winkels mooi dicht bij elkaar liggen.

De duurdere warenhuizen bevinden zich voornamelijk in de wijk Salamanca, het allernieuwste op het gebied van mode is te koop in de wijk Chueca, terwijl u voor meer algemene kledingzaken naar het centrum moet.

Overal in de hele stad zijn markten, maar de beste zaken voor etenswaren en wijn vindt u in Oud Madrid. U mag vooral de eeuwenoude Rastro niet missen, één van de grootste, één van de grootste rommelmarkten ter wereld die elke zondag wordt gehouden.

Drie winkelcentra in Madrid

In wezen zijn  er drie winkelcentra in Madrid: Centro, tussen Puerta del Sol  en Gran Vía. Chueca, direct ten noordoosten van Centro, en Salamanca iets meer naar het oosten.Deze centra vertegenwoordigen drie verschillende manieren van winkelen, vooral wat betreft het aanbod aan kleding:

  • middle-of-the-road in Centro,
  • trendy in Chueca
  • en dure modemerken in Salamanca.

In Centro vindt u bijvoorbeeld El Corte Inglés, de grootste warenhuisketen van Spanje, net zo  zeer gehaat als geliefd, maar iedereen koopt er.

Ga verder noordoost naar het stadsdeel Chueca, met zijn  Fuencarral, de drukste straat in de omgeving. Hier kunt u naar binnen lopen bij  El Mercado de Fuencarral, een winkelcentrum met coole accessoires en merkkleding. Dicht in de buurt vindt u ook The Deli Room. Deze verkoopt  een selectie hippe Spaanse modemerken die  in een bijzondere omgeving zijn  tentoongesteld.

In Salamanca, verder naar het oosten, vind je de straten met elegante kwaliteitswinkeltjes. Camper, met een compleet assortiment aan mannen- en vrouwenschoeisel uit het Spaanse schoenen-succesverhaal. Mercado de La Paz, dat Madrid’s meest verlekkerende versmarkt is. En Lavinia dat naar eigen zeggen Europa’s grootste wijnwinkel is.

Nog niet tevreden? Sluit uw winkeltrip af bij  ABC Serrano in Salamanca, een winkelcentrum met acht verdiepingen, waarvan er vier geheel aan mode gewijd zijn. Hier staan gloednieuwe ontwerpers als Amaya Arzuaga schouder aan schouder met betrouwbare reservisten als Zara. Tevens zijn  er cafés, restaurants en een fitnesscentrum aanwezig.