Uit eten in Madrid

De gevarieerde culinaire tradities van heel Spanje komen in Madrid op  een
dusdanige manier samen dat experts zich afvragen of Madrid eigenlijk wel  een eigen speciale culinaire stijl heeft. De culinaire cultuur van Spanje’s hoofdstad is verrijkt door immigranten uit Andalusië, Galicië, Asturië en een aantal andere regio’s. Uit eten in Madrid is een ervaring die je niet mag missen.

Santceloni
Dit  restaurant van Oscar Velasco, leerjongen van één van de beste koks van de Catalaanse keuken, Santi Santamaria, serveert dure, maar heerlijke maaltijden. Zijn invloed vindt u terug in schotels als garnalenravioli, gevuld met eekhoorntjesbrood. Het restaurant heeft één ster ontvangen van de Guide Rouge.

Adres: Paseo de la Castellana 57
Telefoon: +34 912 108841

La  Terraza Del Casino
De chef Pedro Roncero werkt samen met Ferrán Adrià, de legendarische schepper van de Catalaanse nouvelle cuisine, met  de bedoeling de inwoners van Madrid mousse, Parmezaanse ijslolly’s en vloeibare tortilla te leren eten.

Adres: C/Alcalá 15
Telefoon: +34 915 321275

El Sobrino De Botín
Een restaurant dat de naam “klassiek” echt waarmaakt. Met een geschiedenis die bijna 300 jaar teruggaat, moet dit werkelijk het oudste restaurant  ter wereld zijn. Het eten is ook  klassiek: Spaans lamsvlees en speenvarken, bijvoorbeeld.

Adres: C/Cuchilleros 17
Telefoon: +34 913 664217

Maldeamores
Modern decor in een 300 jaar oude arcade, en met een ongewoon menu dat geïnspireerd is door Azië. Cool, intiem, ontspannen.

Adres: C/Don Pedro 6
Telefoon: +34 913 665500