Madrid Bezienswaardigheden

De Drie Grote Musea
De drie grote musea van Madrid bevinden zich alle binnen loopafstand van elkaar, en samen vormen ze een fantastische expositie van de kunstgeschiedenis van Europa.

In feite is elk museum op  zich zo  groot dat het toegangskaartje Paseo del Arte voor alledrie musea een uitnodiging tot oververmoeidheid lijkt. Wanneer u één museum hebt bezocht, hebt u de rest van het jaar voor de andere twee nodig.

Het Prado Is De Bekendste
Sinds het museum bijna 200 jaar geleden haar deuren opende, zijn  de collecties gegroeid, maar de meest bekende werken in deze extravagante collectie van meesterwerken waren al aanwezig in de originele collectie: Goya en Velázquez, Titiaan, Rubens en met name Bosch.

Adres: Paseo del Prado s/n
Internet: www.museoprado.es

Het Thyssen-bornemisza Museum vult de Thyssen Prado (en de Reina Sofia) aan met werken die  de 17e eeuwse Nederlandse schilderkunst, impressionisme, Russisch constructivisme en pop art vertegenwoordigen.

Adres: Palacio de Villahermosa, Paseo del Prado 8

Het Reina Sofia Museum
bevindt zich in een enorm voormalig ziekenhuis. Het gebouw dateert uit het midden van de 18e eeuw, en er zijn  aan de buitenzijde opvallende glazen staalliften aan toegevoegd. De collectie omvat hoofdzakelijk Spaanse werken uit de 20e eeuw: de beroemdste hiervan is zonder enige twijfel Picasso’s Guernica.

Adres: C/Santa Isabel 52
Internet: www.museoreinasofia.es

Palacio Real
Het koninklijke paleis van Madrid is een schitterende creatie uit 1764, en werd gebouwd als vervanging van het kasteel Alcázar dat 30 jaar ervoor was afgebrand. Bezoekers krijgen toegang tot vrijwel het gehele paleis, inclusief de militaire ruimten en de apotheek.

Adres: Plaza de Oriente
Metro: Ópera
Telefoon: +34 914 548800